Wednesday, 19 September 2012

Collagen Powder

Collagen Structure

Apakah Kolagen?

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:
 • Kulit berkedut, kering dan melayut
 • Kuku rapuh dan tidak kukuh
 • Rambut halus dan gugur
Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan suplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Kesan-kesan dan Faedah-faedah mengambil Kolagen:

 • Anti penuaan - Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
 • Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka
 • Mengembalikan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
 • Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
 • Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
 • Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
 • Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Tahukan Anda

Kolagen membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan dua pertiga dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang anda dan sesendi. Pengambilan kolagen yang mencukupi dapat menyokong kesihatan sesendi, menguatkan tulang dan mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.


_________________________________________________________________________________

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietary RSS(Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkuality tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk ekstrak bijih benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus Acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digunakan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidagan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Terbukti Berkesan
Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh
 • Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
 • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
 •  Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
 • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
 • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
 • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
 • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
 • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
 • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan ~ 18%
______________________________________________________

Testimonial Pengambilan Shaklee Collagen Powder

A Great Testimoni Share By May@014-6981984

May menyertai Cemarah Shaklee- jenama supplements yang bikin popular dengan banyak testimonials yang senang GOOGLE & FACEBOOK, di Jinhold Hotel, Bintulu pada 6th Feb 2013 (Selasa yang baru lepas ini). Nutritionist company telah memberi ceramah tentang collagen - bagaimana pilih collagen yang terbaik dan berkesan untuk badan manusia di pasaran dengan pelbagai kaedah process. Selepas ceramah, May teringin mau cuba & merasa kesan bagus collagen shaklee yang dicakapkan. May menyapu collagen power yang sudah dikacau seragam dengan toner di tangan kiri dan dibiarkan 20 minit bagi penyerapan kulit. Selepas 20 minit sudah cuci dengan air, tangan kiri May menjadi LICIN, CERAH dan LEMBUT berbanding dengan tangan kanan. May yakin dan puas hati dengan testimonial collagen shaklee. 

 
No comments:

Post a Comment